MIERE DE MANĂ APIDAVA
Descriere
Mierea de mana, denumita de multe ori si miere de padure, este un sortiment de miere special, prin insasi sursa acesteia – secretia unor afide sau secretiile dulci ale arborilor) Fiind o miere rara, deosebit de greu de produs si extras, culeasa doar in anumite conditii de pe speciile de arbori, este si una din cele mai curate tipuri de miere, datorita zonelor acoperite de padure de unde provine (paduri de stejar, fag, rasinoase, etc).
De ce ar trebui sa alegem acest tip de miere? – este mai putin dulce decat celelate tipuri de miere, avand un continut de fructoza mai scazut – are un continut mai ridicat de substante minerale – are un continut ridicat de antioxidanti, componente bioactive, enzime si substante antibiotice – datorita prezentei unui bactericid deosebit de puternic (de 20 de ori mai puternic decat in cazul celorlalte tipuri de miere),este indicata in sezonul rece – cantitatea de polen este mult mai scazuta (in cazul mierii de mana pure chiar lipseste) – isi pastreaza o mare parte din calitatile sale chiar daca este incalzita peste 40 grade.
Mod de Utilizare
A se pastra la loc uscat , la temperatura camerei. Mierea naturala cristalizeaza in timp.